Vrienden Fort Breendonk

Vzw “Vrienden van Fort Breendonk”

De vrienden van fort Breendonk.

Op de symbolische dag van 8 mei, de dag waarop nazi-Duitsland capituleerde, werd in 2015 door enkele enthousiaste vrijwilligers de vzw “Vrienden van fort Breendonk” opgericht. Ze wil de geschiedenis en actuele betekenis van de bijzondere site van het Nationaal Gedenkteken van het Fort Breendonk onder de aandacht brengen in binnen- en buitenland en dit door het organiseren van verschillende activiteiten.

Ondertussen is reeds heel veel gerealiseerd. Niet alleen filmavonden, avondbezoeken, gelegenheidsexpo’s, theatervoorstellingen en concerten werden georganiseerd. Ook de inrichting van een slappzaal met “sprekende” bedden, de inrichting van een moderne eetzaal voor scholen en de renovatie van een noodwoning uit WOI staan op hun actief. Bovendien ondersteunen ze het gedenkteken, staan ze in voor de catering van groepen in de site en baten ze in de toekomst een gelegenheidscafé uit.

Iedereen is welkom om actief mee te werken binnen de vzw als lid of vrijwilliger, of gewoon om een financieel duwtje te geven onder de vorm van:

  • Student-vriend (in het bezit van een studentenkaart): € 15
  • Vriend: € 35
  • Steunend vriend: € 150
  • Beschermend vriend: € 500
  • Ambassadeur (voor verenigingen die ons moreel en financieel willen steunen)
U wordt dan als eerste op de hoogte gebracht van onze activiteiten, u ontvangt het infomagazine en wordt jaarlijks uitgenodigd op de nieuwjaarsdrink.
De storting van het bedrag van uw keuze kan via Vrienden van fort Breendonk, BE47 9731 3584 3480 met als mededeling: naam, en e-mail adres.
Info kan steeds verkregen worden via info@vriendenfortbreendonk.be

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies. 

error: Content is protected !!