Vrienden Fort Breendonk

No Image Available

Gestolen Jeugd

 Taal: NL
 Beschrijving:

Het 8 Mei Comité regio Mechelen bracht negen getuigen van de Tweede Wereldoorlog samen in kc nOna te Mechelen om hun getuigenis vast te leggen. Yves Desmet (De Morgen) nam de interviews af. Frank Van Passel (Caviar) filmde de interviews. Het project geeft het woord aan verschillende groepen: partizanen en verzetsmensen, politieke gevangenen, Holocaustslachtoffers en Joodse ondergedoken kinderen.
Frans Storms, Alex Vandevelde, John De Meue, Regina Sluszny, Sara Inowlocki, Regine Beer, Paul Baeten, Philip Claes en Desiré Beeck vertellen hun verhaal. Willy Van Damme schreef de getuigenissen uit in dit boekje.
Dit project kadert in de doelstellingen van het 8 Met Comité regio Mechelen: strijd tegen racisme, fascisme en separatisme, o.a. via herinneringseducatie.

Willy Van Damme (1944) was leraar geschiedenis en adjunct- directeur aan het Koninklijk Lyceum Antwerpen en was lid van de leerplancommissie geschiedenis secundair onderwijs. Hij was eindredacteur van de geschiedenisreeks ‘Van tijd tot tijd’ en auteur van de historische thrillers ‘Het geheim van Plantyn’ en ‘Het Red Star Line’ mysterie.
Yves Desmet (1959) is journalist, essayist en hoofdredacteur van De Morgen.
Frank Van Passel (1964) is regisseur van de langspeelfilms ‘Villa des Roses’, ‘Het Varken van Madonna’ en ‘Manneken Pis’ en de televisie- series ‘Terug naar Oosterdonk’, ‘De Smaak van De Keyzer’ (co-regie Jan Matthys), ‘Bex & Blanche’, theatersoap ‘Poes, Poes, Poes’ (co-regie met Peter Van den Eede) en TV-reeks ‘Amateurs’. Hij won internationale filmprijzen op het Filmfestival van Cannes en het Hollywood Film Festival. Hij is mede-oprichter en creatief directeur van productie- huis Caviar.
Jef Van Iseghem (1952) is secretaris van het 8 Mei Comité regio Mechelen. Hij was de drijvende kracht achter de organisatie van de opnames, de coördinator van de teksten en het tot stand komen van

 

Other Books By -


 Terug

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies. 

error: Content is protected !!